fbpx

Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Защо Apple купи Anobit

Apple най-накрая потвърди по-ранните слухове, че е купила израелската компания за полупроводникови елементи Anobit Technologies. Apple не потвърди цената, която според слуховете е между 400 и 500 милиона долара.

Apple купи Anobit по две причини: флаш паметите са ключов компонент за всички водещи устройства на Apple (iPad, iPhone, MacBook Air). Освен това с тази покупка Apple придобива голям екип от качествени инженери за чипове. Не бива да се подценява колко са важни тези инженери за Apple. Apple имаше поне 1000 инженери за чипове, а около 160 от близо 200 служители на Anobit също са инженери. Така вече инженерите на Apple са с над 10% повече.

Флаш паметите са решаващ компонент в пъзела на Apple технологиите. Apple замества твърдите дискове в своите устройства от години – първо с iPod, после с iPhone, iPad, а сега и с MacBook Air лаптопите. За това за Apple е изключително важно да разполага със собствен екип от инженери в тази област.

Няма коментари

Последни постове