Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Защо Mac компютри по-стари от 2011 не поддържат AirPlay Mirroring в Mountain Lion

Ако нямате Mac от 2011г. или по-нов, вашият компютър не може да прави това

Една от най-интересните нови функции на новата версия OS X – Mountain Lion, която ще бъде пусната през този месец, е AirPlay Mirroring. Точно както с iPad или iPhone, AirPlay Mirroring ви позволява да пуснете аудио и видео сигнал от Mac компютър към Apple TV устройство свързано с вашия телевизор. Резултата? Можете бързо и лесно да пуснете филм, клип или музика от компютъра си директно на телевизора, без да ползвате Thunderbolt или HDMI кабели и адаптери.

Има само един проблем с AirPlay Mirroring при Mountain Lion: необяснимо, тази функция не работи с всички Макове. Всъщност, освен ако нямате iMac, MacBook Air или MacMini от средата на 2011, или MacBook Pro от началото на 2011, няма да можете да се възползвате от стрийминга в Mountain Lion.

Защо? Една интересна теория е, че в основата на всичко стои DRM.

Ако помислите малко за това каква технология трябва да е решаваща за възможността да се предава видео и аудио съдържание безжично, най-логичния отговор е WiFi скоростта: а дали вашия Mac има WiFi чип, който е достатъчно бърз за да стриймва видео и аудио информация в реално време? Още от 2007г. всички Apple компютри имат WiFI чипове по стандарт 802.11n – същите чипове които са в iPhone и iPad, които са съвместими с AirPlay Mirroring. Mountain Lion изисква компютъра да е с Intel Core 2 Duо процесор или по-добър, а такива процесори има в Apple компютрите още от 2006г., значи бързината на процесора също не е фактор за AirPlay Mirroring.

При тези условия, защо Apple ще ограничи AirPlay Mirroring за Макове не по-стари от година, вместо да позволи тази екстра за всички Макове от последните 5 години? Ето един интересен отговор на този въпрос:

Най-доброто предположение е, че тези Макове се продават с Интел чипове с най-новата технология Intel Insider – стрийминг на DRM криптирано съдържание.

В това има много смисъл. Intel Insider технологията дебютира в началото на 2011 в тогавашните Intel Sandy Bridge чипове.. точно по времето когато MacBook Pro беше екипиран с такива.

Дали реално това е причината за ограничените възможности на по-стари компютри работещи с Mountain Lion?

1 Kоментар

Анонимен преди 7 години

Но дори и сега под Lion и на iMac от 2006 си стриймвам към appleTV-то без пробем от iTunes. Не разбирам – ще падне ли това????

Последни постове