fbpx

Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Изтривайки приложението на Facebook спестявате 15% повече батерия

Най-известната социална мрежа съсипва живота на батерията на Вашият iPhone.

Нови проучвания разкриват, че потребителите могат да получат 15% и повече живот на батерията изтривайки приложението на Facebook и използвайки Facebook през Safari.

Това не е първият път, в който е установено, че Facebook приложението за iOS е голям консуматор на батерия. Миналата година се установи, че приложението използва значителни ресурси за да е активно.

Миналата седмица приложението бе подложено на нови тестове. След изтриване на Facebook iOS app-a и използване на социалната мрежа през Safari, в края на деня телефона е бил с 15% повече заряд от обикновено. Първоначално теста е направен на iPhone 6S Plus, в последствие и на други модели iPhone. Резултатите са същите. Също така ще спестите и около 500MB памет, която е необходима за кеш на приложението.

През октомври 2015 година Facebook споделиха, че са наясно с тези недостатъци. Компанията пусна редица ъпдейти за да отстрани бъговете, но явно проблема с голямата консумация на батерия все още не е решен.

Няма коментари

Последни постове