fbpx

Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Какво очакваме през 2019 година от Apple

Вече все по-често се говори, че се очаква да видим нов MacBook Pro 16” с нов дизайн. Но какво друго ще ни представи Apple тази година?

MacOS – факт е, че Apple обновява своите операционни системи всяка година. Типично ни представя новата такава на WWDC, достъпна за потребители през есента. Но какво ще е новото тази година в следващата MacOS? iOS вече поддържа FaceID, може би следва тази технология да бъде интегрирана и в MacOS. Някои Windows лаптопи вече имат тази опция – Windows Hello. Потребителите на Apple ще се радват и те да имат тази функция за още по-голямо улеснение и сигурност от друга страна.

Другото, което е възможно да видим, е инсталирането на iPad приложения на Mac. Проучване показва, че до 2021 година Apple ще обедини своите iPad, iPhone и Mac приложения. Първата вълна в тази насока може би ще стартира тази година с интеграцията на част от iPad приложенията в Mac.

9-то поколение процесори? Apple премина от Kaby Lake процесори, използвани през 2017 година, към Coffee Lake процесорите (интегрирани е MacBook сериите през 2018г.). Следователно през 2019 година ще се използват следващото поколение Intel процесори следвайки досегашният алгоритъм – Whiskey Lake процесорите обявени август 2018 година. Те вече се използват в последните модели Windows лаптопи. С помощта на чиповете, лаптопите ще могат да поддържат Gigabit WiFi, и ще има значително подобрение в сърфирането е интернет от към бързина. Новите процесори са във варианти Core i7 и Core i9. Към края на 2019 година се очаква да дебютира и новият Ice Lake процесор на Intel, но дали ще бъде интегриран в маковете все още е под въпрос.

Говори се и за ARM процесори, но Apple няма да пристъпи към тях поне до 2020 година.

Няма коментари

Последни постове