Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Какво се крие зад гласа на новия iPod Shuffle?

Вероятно сте научили, че новия iPod Shuffle говори.

Приятен глас винаги е на смяна за да ви представи любимите ви песни и услужливо да помогне при избор на подходяща песен за предстоящото нечовешко спускане с новия ви сноуборд. Down, down, down we goooo…

Но как всъщност се случва всичко и как малкия бърборко е способен да бъде толкова разговорлив, къде точно вълшебниците от Apple са успели да намерят място за неуморния помощник?!

Първоначално в интернет пространството се появиха множество спекулации, че от Apple са използвали нов text-to-speech чип, но се оказа, че не е така.

diagram4

Както може да се види на представената графика, всичко се случва на вашия любим  Mac (или  PC разбира се, но ако е така, защо изобщо четете този блог?!?;). Преди известно време Apple са патентовали процеса и той ще бъде приложен в следващата ревизия на iTunes.

iTunes 8.1 ще използва text-to-speech възможностите на Вашия компютър за да генерира аудио представяне, вграждайки името на песента и нейния изпълнител във всяка мелодия.

Тази информация обяснява и факта, че гласовете представящи песните са различни и зависими от платформата, която използвате за синхронизация с новия си iPod Shuffle.

iTunes 8.1 използва text-to-speech функционалността, налична с различни настройки, за различните операционни системи. Единственото, което iPod Shuffle прави е да възпроизведе аудио представянията, след натискане на централния бутон намиращ се на кабелчето на слушалките, осигурявайки ви така необходимия ви диалог с вашия нов  iPod Shuffle.

Еееееех, ако всички хора бяха толкова разбрани, като него…

Няма коментари