Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Кой Mac е подходящ за Вас?

Изборът на Mac не е толкова лесен колкото да си изберете нов iPhone. При покупката на нов смарт телефон трябва да изберете само между цвят и капацитет на паметта. Но когато решите да смените Вашият стар компютър с нов, изборът обхваща много повече параметри за които трябва да помислите – продуктивност, бързина, дисково пространство, размер на екрана, резолюция, и други параметри свързани с Вашата работа или лични нужди.

Сериите Mac са опростени и ясни, но въпреки това има върху какво да се помисли при избора.

Ако сте решили да закупите настолен компютър, трябва да изберете между Mac mini, iMac и Mac Pro.

Ако пък желаете лаптоп – тогава изборът е между MacBook, MacBook Air и MacBook Pro.

Покупката на Mac е дългосрочна инвестиция. Не е нужно да се задоволявате с погрешният компютър година след година. За да направите правилният избор, ще Ви представим възможностите на всеки модел за Ваше улеснение.

Mac Pro

Apple-Mac_Pro

CPU: До 2.7GHz 12-ядрен процесор с 30MB L3 кеш
Графика: До Dual AMD FirePro D700 GPUs с по 6GB GDDR5 vRAM
RAM памет: До 64GB DDR3 ECC
Flash памет: до 1TB PCIe-based flash
Разширения: Gigabit Ethernet, IEEE 802.11ac, USB 3.0, HDMI 1.4 UltraHD, Bluetooth 4.0, Thunderbolt 2

Mac Pro излезе на пазара през 2013 година и все още е един от най-мощните компютри, с компактен дизайн и огромни възможности.

Цената на този красавец стартира от 6880,00 лева и може да достигне 23 000,00 лева.

Mac Pro, за разлика от другите компютри и лаптопи на Apple, е направен така, че да може да се къстъмизира от потребителя. За това този модел се използва масово от филмовата и музикалната индустрия. Поради тази причина, Apple не ъпдейтва Mac Pro толкова често колкото останалите серии.

iMac 27” Retina 5K Display

iMac27-Retina-5K-Display

CPU: До 4.0GHz Quad-Core i7 процесор
Графика: Максимално AMD Radeon R9 M395X 4GB GDDR5
RAM памет: До 32GB DDR3 SDRAM
Диск: До 1TB Flash
Разширения: Gigabit Ethernet, IEEE 802.11ac, USB 3.0, Bluetooth 4.0, Thunderbolt 2, SDXC card слот

Ако искате голям екран с невероятна резолюция съчетан с производителност, iMac 27” Retina 5K Display е подходящият компютър за Вас – всичко в едно.

Този модел е изключително подходящ за дизайнери, или за обработка на видео. С резолюция 5120 на 2880 пиксела, картината е идеално ясна. И не е необходимо да си купувате допълнително монитор – имате всичко нужно за работа. Всеки iMac има клавиатура и мишка в комплекта.

iMac 21.5” Retina 4K Display

iMac21.5-Retina-4K-Display

CPU: До 3.1GHz Quad-Core i7
Графика: Intel Iris Pro Graphics 6200
RAM памет: До 16GB DDR3 SDRAM
Диск: До 512GB Flash
Разширения: Gigabit Ethernet, IEEE 802.11ac, USB 3.0, Bluetooth 4.0, Thunderbolt 2, SDXC card слот

Ако iMac 27” Retina 5K Display е прекалено голям за Вас, тогава изберете iMac 21.5” Retina 4K Display – съвършенство в по-малък размер. Този iMac отново предлага производителност съчетана с прекрасен дисплей ( резолюция 4096 на 2304 пиксела).

Mac mini

Mac-mini

CPU: До 3.0GHz Dual-Core i7
Графика: Intel Iris Graphics
RAM памет: До 16GB LPDDR3 SDRAM
Диск: До 1TB PCIe-based Flash памет

Разширения: Gigabit Ethernet, IEEE 802.11ac, USB 3.0, Bluetooth 4.0, Thunderbolt 2, HDMI порт, SDXC card слот

Mac mini винаги е бил и все още е най-евтиният и достъпен компютър на Apple. Благодарение на Intel процесорите, този мъник може да се справи и с тежки задачи, въпреки че не може да се мери с Mac Pro.

Mac mini е популярен както за работа, така и за домашни условия, защото е съвместим с наличната Ви периферия (монитор, мишка, клавиатура).

MacBook Pro 15” Retina Display

MacBookPro

CPU: До 2.8GHz Quad-Core i7
Графика: Intel Iris Pro Graphics
RAM памет: 16GB DDR3L
Диск: До 1TB PCIe-based Flash памет
Разширения: IEEE 802.11ac, USB 3.0, Bluetooth 4.0, Thunderbolt 2, HDMI порт, SDXC card слот

Съдейки по разширението в името му – Retina Display, оставате с впечатление, че този лаптоп е на недостъпна цена. Но това не е така. Ако търсите заместник на настолният Ви компютър, който да е с дисплей с голяма резолюция, производителен и същевременно лесен за пренасяне, MacBook Pro 15” Retina Display е подходящият избор за Вас. Той притежава мощен процесор, 16GB RAM памет, Flash памет, която допълнително подобрява скоростта на работа, Force Тouch Trackpad, до 9 часа живот на батерията с едно зареждане.

MacBook 12”

MacBook12-Retina

CPU: До 1.3GHz Dual-Core M7 процесор
Графика: Intel HD Graphics 515
RAM памет: 8GB LPDDR3
Диск: До 512GB Flash памет
Разширения: IEEE 802.11ac, Bluetooth 4.0, USB-C порт

Ако не се нуждаете от допълнителна периферия (USB хъб, вграден Gigabit Ethernet порт и други разширения), а искате тънък, лек, удобен и продуктивен лаптоп, MacBook е Вашият лаптоп.

Това е най-тънкият лаптоп, който Apple някога са произвеждали. Уникалната му клавиатура и Force Touch Trackpad са удобни за употреба, а процесора е достатъчно мощен дори и за обработка на Photoshop файлове.

MacBook Air 13”

MacBookAir13

CPU: До 2.2GHz Dual-Core i7 процесор
Графика: Intel HD Graphics 6000
RAM памет: 8GB LPDDR3
Диск: До 512GB Flash памет
Разширения: IEEE 802.11ac, USB 3.0, Bluetooth 4.0, Thunderbolt 2, SDXC card слот

Дори и без ретина дисплей, MacBook Air остава един от предпочитаните лаптопи тъй като е лек, удобен и продуктивен. До преди появата на MacBook беше и най-тънкият лаптоп. Дори и сега пак е по-тънък от MacBook Pro Retina Display. Със своят размер е идеален за пътувания, същевременно достатъчно мощен както за работни дейности така и за развлечение.

Ако се колебаете кой модел Mac да изберете, нашите консултанти са на Ваше разположение за допълнителна консултация. Контактите ни ще намерите тук. Очакваме Ви!

1 Kоментар

Петър Ачев преди 3 години

Естествено Mac Pro и iMac 27” Retina 5K са най-впечатляващи, но и най-скъпите компютри. Много хора завиждат за производителността на тези машини, но истината е, че за 1/2 от сумата може да се сглоби работна станция с Xeon процесори и подобна производителност и понякога и по-висока. Единствено после трябва една виртуалка и MacOS.

Последни постове