Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Купиха един от първите Apple за $210 хил.

Apple-1, сглобен през 1976 г. от основателите на компанията – Стив Джобс и Стив Возняк във фамилния гараж на Джобс, беше купен за 133 250 британски лири на аукцион в Лондон.

Компютърът, който е един от 200-те направени от този вид, беше определен като изключително ценен, защото е в пълна функционалност и върви в комплект с кутията с обратен адрес гаража на Джобс в Калифорния и първото лого на компанията – Исак Нютoн, ударен по главата с ябълка.

Новият притежател на машината е италианец, заплатил цена, 315 пъти по-висока от оригиналната от 666,66 долара. Бизнесменът и колекционер Марко Болионе наддавал по телефона чрез своя представител на търга – брат му Франческо. „Марко просто обича компютрите”, коментира Франческо Болионе.

Единият от създателите на Apple-1 – Стив Возняк, присъства на аукциона в британската столица и дори се съгласи да добави бележка с автограф към закупения комплект: „Възхитен съм от джентълмена, който го закупи”.

Най-вероятно компютърът реликва ще бъде пуснат в работен процес. За целта обаче Марко Болионе ще трябва да закупи допълнително клавиатура, захранване и монитор. Освен това ще трябва да се задоволи с процесор, който е около 1000 пъти по-бавен от съвременните си събратя, уточнява BBC.

Източник: dnes.bg

Няма коментари