fbpx

Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Обобщение на September 9th event

Ето че медийното събитие на Apple под надслов „It’s only rock and roll, but we like it“ приключи. То разби на пух и прах някои от най – разпространените слухове и въпреки това лично аз останах малко разочарован.

Като за начало едно добра новина е, че Стийв Джобс се завърна на сцената. Както винаги той откри събитието със до някъде хумористичната вест, че живее с черния дроб човек загинал в катастрофа.

Първото за което започна да се говори бе следващата версия на iTunes – iTunes 9. Genius става все по – умен. Нещо ново е iTunes LP, който ви позволява да получите текстове на песните от албума представени по много приятен начин, интересни факти за албума и песните, както и за изпълнителят. Още един начин да преоткриете музиката си. iTunes магазинът се радва на нов дизайн,  а притежателите на iPhone или iPod Touch вече ще могат да организират App-овете си през iTunes. Ще можете и да споделите за любимата си музика в Twitter и Facebook. Също нова е способността на iTunes да обменя съдържание с до 5 оторизирани компютъра в къщата например. Така когато някой закупи песен тя автоматично може да бъде слушана на всички компютри в къщата.

За iPod-ите говори Фил Шилър. За iPod Touch основна тема са игрите. Няма камера. Тук слухът, който беше най – сигурният от всички стана на пух и прах. За това пък iPod Nano се сдоби със „зрение“, вече може да говори както shuffle-а и може да измерва какво растояние изминавате, с каква скорост и т.н. Идеално за редовно трениращите сутрин. Има и малко по – голям екран. По – специалното за shuffle-a е, че  е достъпен в повече цветове, говори за състоянието на батерията и все повече слушалки имат модулът нужен за управлението му. Nano-то струва $149 за 8GB, а Shuffle-ът е $59 за 2GB. iPod Classic запазва цената си от $249, но увеличава капацитетът си до 160GB.

Това ни представи Apple на тазвечершният keynote. Някои може да са разочаловани, но какво може да се направи. Очакваме новите iPod-и в България скоро, разбира се от online магазинът NovMac.

Няма коментари

Последни постове