fbpx

Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Скот Форстал или малкия Стив Джобс

Business Week публикува задълбочен профил на Скот Форстал, Старши Вицепрезидент на iOS софтуера в Apple.

Описан като може би „най-добрия заместник на гласа на Стив Джобс“, Форстал, на 42, е начело на iOS, операционната система която движи мобилните устройства представляващи 70% от приходите на Apple.

„Той беше по-близък със Стив от всеки друг в компанията“ споделя Анди Милър, бивш ръководител на iAd. „Когато той каже нещо, хората слушат.“

По много причини Форстал е мини-Стив. Той е твърд мениджър обсебен от всеки детайл. Той има способността на Джобс да „преведе“ техническия жаргон на чист английски. Знае се, че харесва Mercedes-Benz SL55 AMG, сив, същата кола, която Джобс караше, и дори има своя „униформа“: черни обувки, дънки, черен пуловер с цип.

Форстал прилича на Стив по още една много важна причина: той може да бъде противоречива фигура. Той е спечелил силната лоялност и вярност на много от своите подчинени в компанията. В същото време, според няколко бивши служители на Apple, много ръководители от високо ниво в Apple са напуснали компанията заради трудностите в съвместната работа с Форстал. И това чувство не е ограничено само до колегите му мениджъри. Един бивш член на iOS екипа, старши инженер, разказва, че е напуснал Apple след като се е уморил да работи с Форстал, слушайки неговия рефрен „Стив не би харесал това.“

Още един интересен факт е, че според Business Week, Форстал може би е виновен за загубения прототип на iPhone 4. Изглежда именно Форстал е убедил Джобс да позволи на десетки инженери да разнасят прототипи за да тестват по-добре мрежовата свързаност.

Няма коментари

Последни постове