Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Слух: Apple планира собствен SSD диск за новия 11.6-инчов MacBook Air

MacRumors споделя, че Apple работи здраво върху нов MacBook Air модел който да бъде представен на събитието „Back to the Mac“ следващата сряда, 20-ти Октомври. Според AppleInsider пък, новото устройство ще има по-малък, 11.6-инчов дисплей (за справка актуалния към момента модел е с 13.3-инчов дисплей). Обновената линия MacBook Air може вече да се произвежда, което предполага че може да е наличен на пазара веднага след събитието.

Но може би най-интересната част от този слух е, че Apple най-накрая предприема голямата крачка да прескочи традиционната хард диск, а дори и SSD (solid state disk) технология, като заложи на собствена „SSD карта“ – вградено дисково пространство подобно на това при iPhone, iPod и iPad.

„Новите модели ще изоставят стандартните HDD и SSD и вместо това ще работят с „SSD Card“ – устройство което няма стандартната кутия на диск, а по-скоро прилича на платка RAM памет, но за съжаление не е толкова лесно заменимo“

Според AppleInsider този нов компонент – алтернатива на стандартния SSD диск, разработена от Apple, ще бъде интегриран в Mac компютрите по начина по който флаш паметта е вградена в iPod, iPhone и iPad. Този подход ще бъде много по-евтин от вграждането на стандартни дискове, при което трябва да се съобрази и размера и формата на диска, а спестените разходи ще са в полза на клиентите.

Флаш-базирания MacBook Air ще има и други предимства освен по-ниската цена – той ще има по малко време на зареждане, по-бързо ще се „събужда“ и колкото и невероятно да звучи – може да има дори още по-тънък дизайн.

CNET вярва че подобен компютър ще има цена „много по-ниска“ от сегашните $1,449 (САЩ) за MacBook Air, а това ще разгърне пазарния потенциал на компютъра. Според източниците им новия модел ще включва също Intel Core 2 Duo процесор и увеличен живот на батерията в сравнение със сегашния модел.

Няма коментари

Последни постове