fbpx

Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Стив Джобс излиза в отпуск по медицински причини

Шефът на Apple Стив Джобс обяви, че бордът на директорите на компанията е одобрил да вземе отпуск по медицински причини, за да се концентрира върху здравето си, предаде Ройтерс.

След новината акциите на Apple паднаха със 7% на фондовата борса във Франкфурт.

„По мое желание бордът на директорите ми разреши да ползвам отпуск по медицински причини, за да мога да се фокусирам върху здравето си. Ще продължа като главен изпълнителен директор и ще участвам във важните стратегически решения за компанията“, посочва Джобс в писмо.

По време на отсъствието му главният оперативен директор Тим Кук ще отговаря за ежедневните операции на компанията, посочва Джобс в изявление за медиите.

Той не уточнява за какъв период ще бъде в отпуск, но казва, че се надява „да се върне веднага, щом е възможно“.

Джобс се оттегли от задълженията си през януари 2009 г. поради здравословни причини, въпреки че продължи да участва във важните за Apple стратегически решения. Тогава отново Кук пое управлението на компанията.

По време на отпуска Джобс претърпя трансплантация на черен дроб и се върна в Apple в края на юни 2009 г.

Apple трябва да обяви резултатите за четвъртото тримесечие след затварянето на пазара във вторник.

Източник: dnes.bg

Няма коментари

Последни постове