fbpx

Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Стив Джобс продължава с критиките към Flash

Когато епълския iPad беше анонсиран миналия месец, много от критиките бяха свързани с липсата на Flash в иновативното устройство. От тогава, Стив Джобс проведе серия от интервюта с журналисти, обяснявайки им как ще сърфират с iPad по прекрасен начин, дори и без поддръжката на Flash анимациите.

В тези събития „на закрито” Джобс e споделил защо от компанията са решили да „отрежат” Flash-a от таблета. Според неговите думи, платформата работи доста бъгаво под Mac, а и новите възможности на HTML5 ще са напълно достатъчни да заместят Flash. Според някои журналисти, Джобс дори е нарекъл служителите на Adobe мързеливи.

Основните вестници, които е посетил Стив Джобс – Wall Street Journal и New York Times – използват Flash за да показват видеоклипове и други графики.

Джобс продължава да се изказва негативно за Flash, наричайки платформата източник на дупки в сигурността и стара технология, като я сравнява с флопи дискетите и FireWire 400 (което пък е продукт на Apple).

В Wall Street Journal Стив Джобс е казал още, че ако е била вкарана поддръжка на Flash, животът на батерията на iPad е щяла да намали от 10 до час и половина, тъй като обработката на платформата ще използва повече енергия от процесора.

Всичко това, най-вероятно ще сломи надеждите на потребителите – в iPad няма има Flash, окончателно.

Flash плейърът на Adobe е интерактивен компонент, използван в почти всички сайтове, предлагащи видео съдържание и игри.

apple_logo

Източник: kaldata.com

Няма коментари

Последни постове