fbpx

Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

2019 може да е година с много промени за маковете

2019 година се очертава година с много промени за повечето макове. Не само леки подобрения в параметрите им и нова операционна система, както до сега. Това може да е годината в която всичко да се промени.

Нов Mac Pro. На едно от събитията, Apple потвърди, че през 2019 можем да очакваме нов модел Mac Pro. Този модел не е променян от 2017 година. Време е да видим нещо ново и още по-добро, с повече опции за ъпгрейд и разширения. Нов дизайн също би бил добро допълнение към всичко останало. Напоследък Apple не променя кой знае колко много дизайна на продуктите, но се надяваме, че това ще се промени и ще ни възхити с уникален нов продукт.

Компанията също сподели, че работи и над нов дисплей. Такъв не е обявяван след Apple Thunderbolt Display, който вече е спрян от производство. Може би ще има два модела – един 4К и един 5К. А може би и 8К. Подобен дисплей би бил прекрасно допълнение към Mac Pro. Както и към всички останали макове – MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini и дори и към iMac и iMac Pro.

Mac mini и MacBook Air бяха обновени наскоро, ред е на MacBook Pro и MacBook 12”. Дали няма най-накрая да видим модел с touchscreen? Това би била чудесна иновация. Много по-лесно ще е да скролнеш бързо с пръст или да зумнеш екрана както на iPad, отколкото да използваш мишка или тракпад за целта.

iMac също не е обновяван от 2017 година. Така, че със сигурност вече ще има нов модел. Но точно кога, още не е ясно. iMac Pro модела е на 1 година, редно е да се внесе промяна и в него.

През 2018 година някои iOS приложения бяха пренесени и в маковете с появата на Mojave. Apple заяви, че през 2019 г. ще улесни дивелъпърите с пренасяне на iOS приложения на Мас чрез разработката на нов Apple Kit. На WWDC през юни Apple обясни, че работи над миграция на iOS в Мас. Приложенията може би ще станат адаптивни според размера на устройството.

Бъдещето на маковете изглежда доста блестящо и интересно. Комбинацията от различен хардуер и софтуер ще е зашеметяваща. Може да отнеме повече време въвеждането на някои новости в експлоатация докато всички грешки се изчистят, но крайният резултат ще си заслужава чакането.

Чакаме с нетърпение да видим както ще ни донесе новата 2019 година!

Няма коментари

Последни постове