fbpx

Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

App Store за България повишава продажбите на iPod и iPhone в България

Магазинът за приложения (app store) на Apple дебютира у нас през изминалата седмица. Ръст в продажбите на мултимедийния плейер iPod Touch и iPhone се очаква заради дебюта на App Store в страната ни.

App Store има почти 140 хил. апликации (приложения), които са сваляни над 3 млрд. пъти от собствениците на iPhone и iPod Touch.

Приложенията публикувани на App Store ще бъдат съвместими и за таблета на Apple – iPad, който трябва да се появи у нас паралелно с представянето си в Европа около средата на годината.

В края на миналата седмица компанията обяви, че App Store стартира паралелно в България и още 12 държави, сред които Македония, Йордания, Кения, Мадагаскар и др. Така app store може да бъде използван в общо 90 държави по цялият свят.

В момента в България има около 18 хил. iPhone-а, показват неофициални данни от операторите на мобилни услуги. TapBits, подразделение на Екзисто ООД е една от малкото фирми предлагащи разработка на приложения за iPhone OS базирани приложения за iPhone, iPod Touch сподели, че подготвя няколко приложения които ще бъдат изцяло ориентирани към iPad и неговите разширени възможности.

Въпреки икономическата криза, през изминалата година продажбите на Apple продукти в страната са нарастнали с над 15%, по статистически данни от NovMac и др. източници, представящи трайната тендеция към ориентиране на пазара в посока софтуерната платформа на Apple и в частност нарастналият интерес към Mac OS X Snow Leopard като обективна алтернатива на Windows 7 на пазара за десктоп операционни системи.

iphone-appstore

Няма коментари

Последни постове