Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Apple води пред Coca-Cola в класацията Топ марки в света

Interbrand-top-brands-2013

В четиринадесетата годишна класация Най-добра световна марка, Interbrands обяви Apple като най-продаваната световна марка. Интересното е , че за първи път в историята на първо място не е Coca-Cola, компанията водеща до сега.

Interbrand-top-40-2013

Apple се класира със стойност около 98 милиарда долара, според доклада на Interbrands, докато Google, позициониращ се на второ място, е със стойност около 93 милиарда долара. Coca-Cola застава на трето място след двете водещи компании, със стойност около 79 милиарда долара. Другото значимо повишение в рейтинга е на Samsung, който се изкачи от девето на осмо място с калкулирана стойност около 39 милиарда долара. Това е 20% повишение за марката от предходни години.

Jez Frampton, главен изпълнителен директор на Interbrands, споделя:

Компания, променяща нашият живот не само със своите продукти, но и със своя дух. За това Apple е номер едно в класацията. Фокусът върху бъдещето е ясен: Apple трябва да успее да забави мощта на Samsung и да намали бума на китайския мобилен пазар.

През 2012 година Apple бе класиран на второ място, докато Google заемаше четвърта позиция в доклада на Interbrands за 2012 година.

Няма коментари

Последни постове