Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Apple е близо до обновяване на Mac Pro?

M.I.C. Gadget съобщава, че Apple най-накрая е близо до обновяване на Mac Pro, благодарение на новата платформа на Intel – Ivy Bridge.

Според по-ранна информация Apple срещаше проблеми свързани с прегряване при Sandy Bridge процесорите. Сега обаче Ivy Bridge платформата включва „tri-gate“ транзистори които са с над 30% по-ефективно разсейване на топлината, което позволява ефективно контролиране на отдаването на топлина и избягване на проблема с прегряване.

Apple, която е един от най-доверените клиенти на Intel, е получила прототипи на новите процесори, с 8 ядра и шокиращите 20MB кеш, за тестове. Освен че проблемите с прегряването са отстранени, цената на новите процесори е повече от подходяща и Apple може да очаква значителна печалба.

В допълнение към това, според друга информация Apple планира да смени ATI видео картите с NVidia и по-конкретно NVidia Kepler сериите които се очаква да бъдат пуснати на пазара през Април/Май.

M.I.C. Gadgets споделя, че новия Mac Pro се очаква някъде в края на третото тримесечие тази година, но това може да стане по-рано или по-късно в зависимост от това кога ще бъдат обявени и готови за вграждане новите компоненти. Това трябва да са много добри новини за тези, които се притесняват, че Apple ще спре поддръжката за мощните Mac Pro 🙂

Няма коментари