Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Apple е пред Google в класацията с най-уважавани компании

Списание Fortune обяви годишната си класация за най-уважаваните компании. Apple оглавява класацията за трета поредна година. Резултатите се определят чрез гласуване, а в него участват мениджъри, анализатори и шефове на компании. Преднината на Apple, с която фирмата печели класацията е по-голяма отколкото беше през предишните години. Създателите на iPhone и iPod печелят с 51% от гласовете.

Google остава на второ място, непосредствено след компанията на Стийв Джобс. Amazon заема петото място в класацията за най-уважавани фирми. Microsoft е едва на единайсето място, точно след Coca-Cola, които са десети. В класацията присъства и Nokia, която е на незавидното четиридесет и първо място.

Доверието на клиентите и вярата на водещите лица в бизнеса, както и лоялността на потребителите са в основата на успеха регистриран от Apple. Сред предимствата на компанията е и умението да се усвояват нови пазарни ниши. Това се видя особено добре в последните години.

Това е списък с първите 15 в класацията за най-уважавана компания на списание Fortune за 2010 година:

1. Apple
2. Google
3. Berkshire Hathaway
4. Johnson & Johnson
5. Amazon.com
6. Procter & Gamble
7. Toyota Motor
8. Goldman Sachs Group
9. Wal-Mart Stores
10. Coca-Cola
11. Microsoft
12. Southwest Airlines
13. FedEx
14. McDonald’s
15. IBM

Източник: http://www.kaldata.com/

apple_logo

Няма коментари