Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Apple конструира електрическа кола с кодово име Titan

Apple има няколко хиляди служители, които тайно конструират електрическа кола, тип миниван. Проекта е наречен Titan и е под ръководството на Steve Zadetsky. Базата и екипа поел разработката са позиционирани в Cupertino.

Технологичният гигант Apple изучава как да разработи напълно автоматизирано превозно средство – self-driving, не само хардуерно, но и софтуерно.  За целта Apple има консултанти, които са експерти в областта на автомобилостроенето. Проучват се различни видове роботика, метали и материали за производството на революционният автомобил.

Tim Cook е одобрил разработката на проекта още преди година. Типично производството на подобен автомобил е много скъпо – около 1 билион долара, но Apple не щади средства, тъй като компанията има приходи в размер на 180 билиона долара.

 

Titan

Няма коментари