Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Apple лицензира сплавите на Liquidmetal Technologies

Калифорнийската компания Liquidmetal Technologies съобщи, че Apple е получила лиценз да използва технологията й в своите потребителски продукти. Стив Джобс и компания не са коментирали случая.

Liquidmetal Technologies правят специална метална сплав, чиято структура прилича повече на стъкло, отколкото на метал. Не е прозрачна, но може да бъде отлята така, че след това няма нужда от допълнителна обработка като отливките от обикновен метал. Освен това е много по-здрава.

Засега не е ясно какви са намеренията на Apple, но компанията отдавна използва метал в производството на продуктите си, като за корпусите на някои от устройствата използва монолитни алуминиеви блокове. С Liquidmetal производственият процес може да се ускори значително, а освен това алуминият е и доста мек метал, който лесно може да се огъне или надраска. Интересната сплав обаче все още е доста скъпа. Затова и спекулациите относно приложението и са доста разнообразни – от идея за нова антена при следващия модел iPhone, до заместител на алуминия при корпуси на различни Apple устройства.

Източник: http://www.mobilebulgaria.com/

Няма коментари

Последни постове