fbpx

Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Apple патентова възможности за обединяване на реалния и виртуалния свят

Компанията се готви да реализира технология, която позволява изображенията на дисплеите да реагират в съответствие с движението на главата на потребителя.

Един от последните патенти, получени от известната с новаторските си разработки Apple, отново зачеква безкрайно интересната тема за сливане на реалното с виртуалното. Става въпрос за нова технология, която позволява изображението на компютърния дисплей да реагират в съответствие с движението на главата на потребителя по начин, подобен на използвания в т.нар. шлемове за виртуална реалност, които вече не са особена новост.

Патентът на Apple обаче не налага нахлузването на специален шлем. Вместо това движението на главата се следи от специална камера, а РС-то обработва регистрираните от нея данни и мести изображението на екрана в съответствие с движенията на потребителя. Засега тази разработка е замислена по-скоро като разширение на възможностите на обичайните интерфейси. Например, ако се разглежда триизмерна диаграма, да не се налага дълго и досадно въртене с мишката, а тя да се мести само чрез промяна на положението на главата.

Източник: PcWorld

Няма коментари

Последни постове