Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Apple планира да представи HDMI изход на Mac mini

Apple подготвя добавяне на HDMI изход към Mac Mini и представяне на Mini-Displayport към HDMI адаптер за iMac и MacBook, според източници на AppleInsider.

Прототипи на нов Mac mini с HDMI порт вместо стария DVI конектор вече се тестват според някой запознати по темата.

Ако бъде пуснат на пазара, този Mac mini ще се превърне във втория Apple продукт който предлага HDMI свързаност. Apple TV е първия.

Също така в лабораториите на Apple е наличен мини DisplayPort към HDMI адаптер който първоначално е трябвало да се продава с новия iMac. Изглежда адаптера ще позволи на Mac компютрите да изпращат както видео така и аудио през мини Display Port към HDMI адаптер.

Първоначалната идея е адаптера да се продава с Apple Blu-Ray устройства в последния iMac, но решение в последната минута е оставило Blu-Ray опцията както и адаптера за следващи модели.

28152
28151

2 коментара

Пламен преди 9 години

Честит Празник!

Честно казано това е голяма фантастика.

За какво разработваха мини дисплей порта, който е на светлинни години пред хдми-то…ъпсурд някакъв.

НовоМакче преди 9 години

Честит празник и на Вас!

Фантастиката е хубаво нещо, не рядко който доживее е вижда в реалността :-)! (да не говорим в исторически аспект на дата като днешната!).

Относно колко смислено е това да има HDMI порт, струва ми се доста разумно на база на това, че всеки почти купува Mini Display Port към DVI и после кабелче от DVI към HDMI.

Отделно още няма производител на потребителска / битова електроника, който да предлага Mini Display Port (въпреки предимствата му) освен Apple Inc. :-)!