Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Apple подава жалба срещу фалшивите магазини

Apple подаде съдебен иск в Ню Йорк срещу магазините, които копират без разрешение концепцията на фирмените магазини Apple Stores. Жалбата е срещу около 50 лица, пише американският специализиран блог AppleInsider.

Детайлите все още не са известни, но един от обвинените е фирмата Apple Story Inc, която е собственик на едноименен магазин в Ню Йорк, копиращ концепцията на фирмените обекти на Apple.

Снимки и от този магазин бяха публикувани в блога Birdabroad на американска, живееща в Китай. В блога си тя публикува няколко фалшиви магазина на Apple в Китай, но скоро след това показа снимки и на други имитации, пратени й от нейни читатели от целия свят.

До този момент от Apple не са взимали отношение по темата. Наскоро компанията потвърди, че откритите от Birdabroad в Китай магазини наистина не са представители на концерна, нито т. нар. премийни дилъри, на които е разрешено да наподобяват дизайна на магазините. До този момент AppleInsider не е получил коментар от Apple или от адвокатите на концерна.

Независимо от иска на Apple властите в Китай започна разследване срещу фалшивите магазини в страната, предава държавната агенция Синхуа. Два магазина вече са затворени, защото нямат валиден търговски лиценз. Операторите обаче засега не са глобени за нарушаване на авторски права.

Източник: dnes.bg

Няма коментари

Последни постове