fbpx

Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Apple получи патент за соларни устройства

Преносимите устройства, които използват слънчевата енергия за зареждане на батериите си, не са малко, но технологията все още не е толкова широко разпространена, колкото ни се иска. Слухове, че Apple подготвя телефон или някакво друго устройство със слънчеви батерии, също не са от най-често споменаваните, но за сметка на това пък компанията получи патент точно за такова устройство тези дни. В документите за патента се описват устройства като смартфони, таблети и лаптопи, които използват енергията на слънцето. Компанията е подала заявление за патента през първото тримесечие на 2009 г., което не е много скоро, така че кое ще е първото устройство с марката на Apple, което ще работи със слънчеви батерии, засега не е ясно.

Източник: http://www.mobilebulgaria.com/

2 коментара

Николай Янков преди 9 години

„Компанията е подала заявление за патента през първото тримесечие на 2009 г., което не е много скоро,“ кое не е скоро? 🙂

НовМак преди 9 години

Заявлението е от преди 2 години почти, което не е много скоро

Последни постове