Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Apple пуска нова услуга за музика в „облака”

Apple е приключил работата по услуга за съхраняване на музика онлайн и ще я пусне преди музикалната услуга на Google, която продължава да се забавя, съобщи Reuters, позовавайки се на анонимни източници, запознати с плановете на компанията.

Плановете на Apple ще позволят на клиентите на iTunes да съхраняват песните си на отдалечен сървър и след това да имат достъп до тях от всяко място, на което имат връзка с интернет.

Apple все още не е подписал лицензи за услугата с основните звукозаписни компании, които се надяват да обезпечат сделката преди услугата да бъде пусната. Apple не е съобщил на звукозаписните си партньори кога ще представи официално музикалното си „чекмедже”.

Говорител на Apple е отказал да коментира за Reuters, съобщава информационната агенция.

Amazon.com пусна услугата музикално „чекмедже” в началото на април без нови лицензионни споразумения, което предизвика реакция от страна на музикалните компании. Amazon отговори, че услугата, т.н. Cloud Drive не се нуждае от лицензи, защото въведената музика е на потребителите.

Миналата седмица обаче Amazon все пак проведе преговори с някои музикални компании за усложняване на услугата.

Apple, Amazon и Google се стремят да заемат голям дял от нововъзникващия пазар на платформи за дигитална медия, чрез които потребителите ежедневно ще имат достъп до тяхната музика и видео.

Източник: http://www.kaldata.com/

Няма коментари