Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Apple разработва собствен MicroLED дисплей

Apple разработва собствен MicroLED дисплей в тайна производствена база в Санта Клара, Калифорния. Компанията прави огромни инвестиции в разработката на новата технология. MicroLED дисплеите са много по-трудни и сложни за изработка в равнение с OLED дисплеите, но обещават да са по-тънки, по-ярки и да консумират много по-малко енергия. Въпреки, че Apple почти прекрати проекта преди около година, сега инженерите бележат голям напредък в разработката.

Предполага се, че Apple ще използва и външна фирма в процеса на масовото производство за да избегне спад в производството на останалите си продукти. Базата в Калифорния е малка за да поеме производство на всички продукти, но от друга страна Apple иска да запази технологията само за себе си и да не я споделя с други компании до колкото това е възможно.

Тайният проект, с кодово име T159, се разработва на 62 000 кв фута на около 15 минути разстояние от Apple Park в Santa Clara. Там работят над 300 инженера, които се занимават с дизайна и технологията на MicroLED екраните. Наблизо има и други съоръжения, които контролират процеса по поставянето на отделни пиксели в дисплеите.

Apple е отворила изследователска лаборатория в Тайван преди около година за да провери дали може да премести вътрешното си производство там. Инженерите разработват малък брой LCD екрани използващи технология на Apple и ги използват на iPhone 7 прототипи. След като са тествани и всичко е протекло според очакванията, Apple дава зелена светлина за разработката и на MicroLED в Тайван.

В края на 2017 година Apple успява да създаде напълно функциониращи MicroLED екрани за Apple Watch. Най-вероятно потребителите ще видят тази нова технология на следващото поколение Apple Watch.

Няма коментари

Последни постове