Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Apple с водеща роля и при наградите Оскар

Оказва се, че Стийв Джибс е косвено замесен и в известния конкурс за филмовите награди Оскар. Девет от десетте номинирани документални филми са произведени с помощта на софтуерния продукт на Apple, който се нарича Final Cut Pro. Документалните филми са разделени в две категории. Едната е за кратки филми, а другата за такива със стандартна дължина.

Експерт по връзките с обществеността от компанията на Стийв Джобс се е похвалил, че тазгодишните номинации на филмовата академия показват, че най-добрите създатели на филми в света използват софтуерните продукти на Apple.

Единственият филм сред документалните произведения номинирани за Оскар, който не е бил редактиран с Final Cut Pro е разчитал на софтуер произведен от компанията Avid. Това е филмът Burma VJ. В категорията за кратки документални филми всички са използвали Final Cut Pro, което гарантира на Apple поне един сигурен Оскар. След няколко часа ще стане ясно дали Стийв Джобс и компания ще станат косвени носители и на втори Оскар.

В момента тече приемането на последните залагания относно това, кои ще са носителите на най-престижната филмова награда в света. Сред сигурните печеливши анализаторите поставят филма Аватар на Джеймс Камерън.

Наградите на филмовата академия са раздадени за първи път през 1929 година. Наименованието Оскар се въвежда официално десет години по-късно, през 1939 година.

Източник: http://www.kaldata.com/

apple_logo

Няма коментари