Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Apple с гигантски дейта център

Apple строи нов дейта център в Северна Каролина. Никой не знае за какво е, но според редактора на „Data Center Knowledge“ – Ричърд Милър, това ще бъде един от най-големите дейта центрове в света.

Да погледнем нещата в перспектива: Сегашния дейта център на Apple в Нюарк е малко над 9,000 квадратни метра, като повечето дейта центрове по света не преминават границата от 20,000 квадратни метра. Новия дейта център на Apple е с колосални размери – около 46,500 квадратни метра. Това е много изчислителна мощ и масивно количество дисково пространство.

Големия въпрос тук е: Защо? Дали идеята е да се осигури стабилна „основа“ за нарастващото семейство на iPhone? Или има таен продукт и услуга, които изискват тази огромна мощ и дисково пространство? Ново съдържание за нови устройства? Книги? Не може да е само това..

Според Стив Джобс, Ерик Шмид от Google напуска борда на директорите на Apple, защото Chrome и Android навлизат в основната дейност на Apple.
Ами ако всъщност е обратното? Ами ако Apple се намеси в основния бизнес на Google?

apple-vs-google_2

1 Kоментар

Пламен преди 9 години

Всъщност за дейта центъра на Епъл в Северна Каролина се говори от две години насам. Нека не се забравя, че Епъл първи подкараха клауд услугите вградени в операционната си система (MobileMe). Ако смея да гадая, то следващата им ОС ще е почти изцяло клауд базирана, за съжаление 😉