Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Apple ще замени Google Maps на iPhone?

Apple съобщи, че е закупила картографските услуги на „Placebase“ през Юли и планира евентуално да прекрати зависимостта си от „Google Maps“, според „ComputerWorld“. Първата индикация за това беше ‘tweet’ на 7-ми Юли от Фред Лалонд, създателя на openplaces.org.

„Apple закупи PlaceBase. Сайта Pushpin е свален. Хиперлокален iPhone?“

ComputerWorld направи проверка на създателя и CEO на PlaceBase, Джерън Уолдман и откри, че неговия LinkedIn профил индикира, че той вече не е на чело на PlaceBase в Лос Анджелис. Той вече е част от „Geo Team“-а в Apple.

Placebase.com беше спрян и сайта за тяхното софтуерно API, Pushpin.com, препраща към помощните страници на API-то.

Отношенията между Google и Apple станаха силно конкурентни през последната година. Google пусна собствена мобилна платформа, собствен браузър, а скоро и собствена операционна система. Apple отхвърли множество Google iPhone приложения от Apple App Store. Конфликта между двете компании доведе до напускането на Google CEO от борда на директорите на Apple.

Изглежда логично Apple да има желание за независимост от Google относно приложението-убиец на iPhone (Google Maps). Или поне да се подготви с резервен вариант, за всеки случай..

Няма коментари