Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Apple ще представи нов Mac Mini на „Macworld“ 2009?

Apple ще пусне на пазара „ъпгрейд“ на най-малката десктоп система в света – Mac Mini, на Macworld Eкспо в Сан Франциско – по данни от служител на корпорацията.

Източникът, който е пожелал да остане анонимен (за да запази работата си), не може да разкрие подробности за Mac Мини различни от предстоящото му обявяване на Macworld Експо, което започва на 5 януари.

[singlepic=11,400,400]

Според някой източници новият Мак Мини ще има следните характеристики:

– Подобно на новите Unibody MacBook модели, Мак Мини ще бъде като „излят“ от алуминии.
– Някой вътрешни части на Мак Мини ще са PVC-free, което комбинирано с размера му и ниското енергопотребление, ще позволи на Мак Мини да пледира за „най-зеленият Мак на всички времена“.
– Ще се продава с 2 GB RAM памет, която може да се разшири до 4 GB — за разлика от сегашния модел който се продава с 1 GB RAM памет, с възможност да се увеличи на 2 GB. (Алуминиевата кутия ще позволи евентуалния upgrade да се извърши по-бързо и по-лесно отколкото при настоящия модел.)
– Ще се продава с поне 160 GB дисково пространство.
– Мак Мини ще се появи на пазара в два варианта, с два различни процесора: 2.0-GHz Core 2 Duo както и 2.3-GHz Core 2 Duo (в момента се продава с процесори съответно на 1.83 GHz и 2.0 GHz).
– Също както най-новите MakBook и MakBook Pro, моделът с процесор 2.3-GHz Core 2 Duo Mac Mini ще се продава с видео карта Nvidia, което ще превърне този уникален модел в гейминг платформа.
– Моделът с 2.0-GHz Core 2 Duo процесор ще се продава с видео карта Intel, най-вероятно GMA X3100 графична карта каквато можем да намерим и в по-стария, бял MacBook.
– По-бавният модел ще струва $500 в Щатите, а по-бързият около $700 ($100 по-ниска цена от тази на сегашния модел Мак Мини).

Няма коментари