fbpx

Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Apple Campus 2 се строи с невероятно внимание към детайлите

Новата централа на Apple се строи в Cupertino, California. В нея ще работят 14 200 служителя.

Според данни подадени от настоящи и бивши служители по проекта, Apple Campus 2 се строи с огромно внимание към всеки детайл.

Първоначално новата база на Apple трябваше да бъде завършена през 2015 година. Една от причините в забавата в строителството е, че Apple обръща лудо внимание на всеки детайл, все едно конструира нов продукт и той трябва да бъде перфектен. Например, няма вентилационни отвори или тръби, които да се виждат. Създадено е упътване от 30 страници какъв дървен материал трябва да се използва в сградата.

На по-ранен етап, строителните екипи бяха инструктирани, че покривните панели трябва да са от полиран бетон както отвън така и от вътре, също както жака за слушалките на iPhone – завършен продукт. Всички панели трябва да минат двойно одобрение от екипа на Apple– веднъж в магазина, след това още веднъж на строителната площадка. “Нещата, който не се виждат, те всички имат значение за Apple.”

Едно от най-объркващите неща за строителите бе, че Apple искат вратите да са перфектно гладки и без прагове. Причината е, че ако трябва инженерите да внимават всеки път когато преминават през тях, това е разсейващо от работния им процес и води до загуба на време и пари.

Главната сграда е облицована отвън с извито стъкло, най-голямото парче извито стъкло в свята, наподобявайки някой от продуктите на компанията, а околността ще бъде засята с хиляди дървета.

Сградата отвътре е като шедьовър, перфектна до милиметър. Всички работници работят с ръкавици само за да не повредят деликатните повърхности. Brett Davis споделя: “ Това е като картина, която не искаш да докоснеш. Определено е нещо, което си заслужава да се види, ако те допуснат вътре”.

Няма коментари

Последни постове