Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

BusinessWeek за „Човекът който прави вашия iPhone“

BusinessWeek публикува интересна информация за създателя на Foxconn – Terry Gou. Статията разказва в детайли как Gou създава своята империя и как се справя с проблемите на компанията към момента.

Освен че ограничава разходите на империята, Gou също така поема огромни рискове в името на основните си клиенти. В Chongqing, в централен Китай, Foxconn харчи 1 милиард долара за фабрика която ще произвежда 30 милиона машини на година, само за Hewlett-Packard. Преди iPhone4 на Apple да започне да се произвежда, Foxconn и Apple откриват че металната рамка на устройството е толкова специална, че може да се произвежда само от скъпа машина която обикновено се използва за изработка на прототипи. Дизайнерите на Apple не биха отстъпили, такаче Gou поръчва повече от 1000 от тези машини, всяка от които струва по 20 000 долара. Повечето компании имат само една такава. „Terry е силен лидер със страст към съвършенството“, казва Tim Cook – главен оперативен директор на Apple. „Той е доверен партньор и сме щастливи да работим с него“. Заводът в Longhua произвежда 137 000 iPhone устройства на ден, или 90 за една минута.

1 Kоментар

Stan Kolev преди 9 години

Човек, който е поел правилния риск и е спечелил много от това, но ако продължава да поема големи рискове все някъде ще се издъни и му е нужна една такава кофти серия от издънки и познайте какво ще се случи …