Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Fortune: Стив Джобс е „най-умен ГИД“, Джони Айви – „най-умен дизайнер“

Според ново проучване обявено на 9-ти Юли, списание Fortune определя главния изпълнителен директор на Apple Стив Джобс за най-умния главен изпълнителен директор в цялата тех-индустрия. Статистиката проследява около 100 експерти и съветници номинирани в десет различни категории, който са оценявани според тяхната интелигентност и влиянието което оказват върху индустрията.

Fortune посочва невероятния успех на Apple откакто Джобс се завръща в компанията през 1997г. Пазарната капитализация на компанията се покачва с 250 милиарда долара, а Apple променя индустрия след индустрия.

Да завладееш една индустрия може да е късмет, но да преобърнеш 4 индустрии? Трябва да си наистина умен!

Той е мечтател, мениджър и шоумен който създава такава предварителна нагласа към новите продукти, че тяхното пускане на пазара е същински празник. Освен това Джобс е икона на поп културата: В епизод на „Семейство Симпсън“ преди няколко години участва герой приличащ на него, наречен Стив Мобс.
Профилът описва още „диктаторския контрол“ като резултат от който Apple заобиколи Flash технологията на Adobe и същевременно се ориентира да преследва „елегантния“ и изискан дизайн с който компанията е известна.

Зад Стив Джобс в категория „най-умен ГИД“ изостават Джеф Безос от Amazon.com, Мич Голд от Dendreon, основателя на китайския уеб сайт за електронна търговия Alibaba.com – Джак Ма, както и Ричард Розенблат от Demand Media.

Подобно на Джобс, Джони Айви от Apple заема първото място в категория „най-умен дизайнер“.

Като старши вицепрезидент по индустриалния дизайн, Айви, на 43, е експерт в производството. Също като неговия шеф, той е перфекционист който ръководи малък екип в пълна секретност. Повечето служители на Apple не се допускат в студиото на Айви. От iPod, до iPhone и iPad, приноса му промени курса не само на Apple, но и на дизайна като цяло.
Профилът на Айви отбелязва присъствието на негови проекти в музеи на изкуството – пример за неговите умения, като в същото време се посочва способността му да задоволи както клиентите, така и взискателния му шеф.

Няма коментари

Последни постове