Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

iPad е реална заплаха за пазарния дял Kindle

Независимо проучване на ChangeWave сред 3 171 души е показало, че интересът на хората към задаващия се iPad е доста висок.

Резултатите от изследването показват, че потребителите сега са по-заинтересовани от купуването на iPad, отколкото са били в миналото, когато е наближило излизането на iPhone, друг продукт на Apple. Също така се е оказало, че 27% от анкетираните, които притежават някакво устройство за четене на електронни книги са готови да го подменят с iPad. 40% от участниците са заявили, че смятат да закупят електронен четец за книги през следващите 90 дни и това ще бъде точно iPad. 28% са заявили, че ще си купят Kindle, 6% са за Nook, а едва 1% ще предпочетат Sony Reader. Ако тези данни се окажат валидни за целия пазара това ще означава, че Apple ще бъдат сериозна заплаха за пазарния дял на Amazon, а и за този на останалите компании, които предоставят на пазара устройства, с които могат да се четат електронни книги.

Проучването на ChangeWave е проведено точно след официалното анонсиране на iPad от страна на Apple. Сред другите интересни резултати от него излиза информация за това, че бъдещите купувачи на iPad ще изчакат няколко месеца преди да направят покупката. 20% от тях ще си купят таблета след два до три месеца от излизането му на пазара, 23% ще изчакат поне шест месеца, а 19% планират да се сдобият с устройството чак след седем до дванадесет месеца.

68% от бъдещите притежатели на iPad посочват като главна причина за закупуването на таблета желанието да влизат в интернет чрез него. 25% от проявилите интерес към iPad ще се откажат от плановете си да купят друг продукт на Apple за сметка на новото устройство. 10% ще отложат плановете си за купуване на iPhone, а 9% ще се откажат от намеренията си за нов лаптоп или iPod за да се сдобият по-бързо с iPad.

Източник: http://www.kaldata.com/

image-CC3A_4B93CA66

Няма коментари