Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

iPad 2 на части – по-голяма батерия, 512MB рам

Веднага след като Apple пусна iPad 2 в Петък, iFixit разглоби новото устройство и установи доста по-голяма батерия (спрямо първия модел iPad) както и 512MB РАМ памет.

След като завърши разглабянето в Петък, iFixit даде на новия iPad 2 оценка 4 от 10 възможност за ремонтиране. Оказа се, че тъч-скрийн таблета съдържа само стандартни Philips болтчета, но пък батерията му е здраво захваната за задния капак.

Wi-Fi устройството на iPad 2 е нова версия – номер на модела A1395. За справка на оригиналния iPad Wi-Fi устройството беше с номер А1219, а на iPad 3G бе А1337. iFixit потвърди (чрез софтуер), че таблета има 512MB РАМ памет.

За разлика от първия iPad, който iFixit описва като модел „с прекрасна симетрия“, iPad 2 се разглабя с поялник, тъй като предния панел е директно запоен за корпуса, а не захванат със щипки.

Li-Ion-полимерната батерия на iPad 2, която е изградена от три клетки, е 3.8 волта, 25 ват-часа, малко повече от батерията на първия iPad – 3.75 волта, 24.8 ват-часа. Както и при първия iPad, Apple обяви „до 10 часа“ живот на батерията на iPad 2.

При разглабянето е установено, че дънната платка на таблета е с вграден Apple 1GHz A5 процесор (APL0498), Toshiba NAND Flash памет, и други чипове на Apple и Texas Instruments.

„А5 процесорът има дата на производство от края на Януари и средата на Февруари 2011г. Изглежда, че производството е започнало в последния момент.“

iFixit откри, че Apple отново се доверява на Broadcom за повечето от чиповете на тъч-контролера на iPad 2, както и за „Wi-Fi/Bluetooth/FM комбо-чипа“ който „задвижва“ Wi-Fi картата.

Освен това е установено, че LCD компонента на iPad 2 е дебел само 2.4mm, а стъкления панел – 0.62mm. За сравнение, при оригиналния iPad размерите бяха 3.2mm LCD и 0.85mm стъкло.

Пускането на iPad 2 в Петък образува дълги опашки пред Apple магазините и въпреки информацията за „огромна производствена линия“, само часове след началото на продажбите Apple обяви време за доставка от „2-3 седмици“.

Няма коментари

Последни постове