fbpx

Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

iPhone 4S – това което е вътре има значение

Ако сте се надявали да видите нов iPhone 5 вчера, вероятно сте малко разочаровани. Вместо това, Apple анонсира iPhone 4S, който изглежда точно като iPhone 4 – отвън. Отвътре – съвсем друга история. Това е и съобщението което Apple опита да предаде на вчерашното събитие. Нека все пак видим какво има вътре в iPhone 4S.

Първо и най-важно – iPhone 4S е задвижван от нов процесор – A5. Това е двуядрен процесор, до два пъти по-бърз от сегашния A4 който е в iPhone 4, и със седем пъти по-бърза графична обработка. Също така Apple съобщи за по-бърз интернет на новото устройство – максимални скорости от 14.4 Mbps при „сваляне“ и 5.8 Mbps при „качване“. Животът на батерията е по-дълъг – 8 часа време за разговори при 7 часа на iPhone 4, но пък времето „в изчакване“ е по-малко, само 200 часа, при 300 на iPhone 4.

Второ, телефонът включва CDMA/GSM чип за различните мрежи. Това означава, че Apple няма да прави два различни модела телефон за различните мрежи, което пък води до възможността за по-добра цена на новото устройство. Антената също е с нов дизайн за да продобри качеството на разговора. Всъщност iPhone 4S има две антени като може автоматично да превключва между тях.

Трето, камерата е много по-добра. Не само защото това е 8-мегапикселов сензор с 60% повече пиксели от този в iPhone 4, а защото е проектиран да прихваща 73% повече светлина 33% по-бързо. Тъй като камерата е една от най-използваните екстри на телефона, вече с повторно натискане на home бутона ще се включва тя, като времето за зареждане до първата снимка е 1.1 секунди и по половин секунда за всяка следваща снимка. Също може да записва 1080p видео.

Това е хардуера. iPhone 4S идва с iOS 5, всички вградени приложения с интегриран iCloud, както и AirPlay.

Но може би най-интересната новост при iPhone 4S е Siri Assistant – гласово контролиран асистент който можете да потърсите по всяко време като задържите home бутона за няколко секунди. Можете да го попитате за времето, часа, посоката, да запише събитие в календара, да отговори на съобщение, да пусне песен в iTunes или да зададе фактологически въпрос към Wolfram Alpha. Всичко това с гласови команди.

Няма коментари

Последни постове