Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

MacBook Air 2018 или MacBook Pro 2017?

През месец октомври 2018 година Apple ни представи своя нов модел MacBook Air. Ъпгрейда на тази серия бе добре дошъл след толкова време в затишие.

Каква е разликата между MacBook Air от 2018 година и MacBook Pro без Touch Bar.

Да започнем от цената. Разликата в цената между MacBook Air 13” Retina Display Dual-Core i5 1.6GHz/8GB/128GB SSD и MacBook Pro 13” Retina Display Dual-Core i5 2.3GHz/8GB/128GB SSD е 340 лева (без промоционални условия за закупуване). За малка разлика в цената получавате по-мощен лаптоп.

Разликата в размера и теглото между двата модела се състои в това, че MacBook Air е 120 грама по-лек от MacBook Pro-то. Но пък в най-високата си част MacBook Air е 0.07см по-висок от MacBook Pro. Преди време разликата в размер и тегло между двете серии беше доста голяма, но сега вече Apple произвежда своите модели максимално тънки и леки за удобството на потребителите. Така че, без значение кой от двата модела ще изберете, няма да е трудно преносим.

Дисплей – MacBook Air 13” и MacBook Pro 13” без Touch Bar са с ретина резолюция 2560-на-1600 пиксела. Разликата тук е в яркостта и цветовете. MacBook Pro е с по-добра “wide p3” цветова гама според характеристиките от производителя. Също така става по-ярък при 500 nits, в сравнение с 300 nits при MacBook Air. Тази разлика е почти незабележима за потребители, освен ако не сте професионалист в областта.

Процесор – новите MacBook Air са с последно поколение Intel процесори. Въпреки това, процесорите на MacBook Pro 13” са малко по-мощни. MacBook Air серията използва “Y” чипове, докато MacBook Pro са с “U” чипове. Разликата е в това, че те предлагат повече мощност въпреки, че се нагряват повече, но охлаждането на MacBook Pro е пригодено процесора да не прегрява.

И двата модела имат своите предимства. За по професионални цели, нашият екип препоръчва да изберете MacBook Pro серията. MacBook Air от своя страна би бил прекрасно допълнение към Вашето работно място и ще се справи с ежедневни задачи без затруднение.

Ако се нуждаете от допълнително съдействие и консултация, не се колебайте да се свържете с нас! Нашите консултанти са на Ваше разположение! Очакваме Ви!

Няма коментари

Последни постове