macOS Sierra – инсталирайте сега!

Apple официално пусна macOS Sierra. Вече можете да ъпдейтнете Вашият компютър с последната операционна система на Apple и да се насладите на новите й функционалности.

macOS Sierra съдържа някои страхотни функционалности като поддръжка на Siri, универсален Clipboard, автоматично заключване/отключване на Мак чрез Apple Watch, по-добра файлова синхронизация с iCloud и много други!

Ето някой основни подобрения предоставяни от macOS Sierra:

Siri може да се използва за търсене, drag-ване и drop-ване на снимки

siri-mac-search

Siri на masOS Sierra разкрива тонове интригуващи функционалности. Едната е възможността да използвате виртуалния асистент за търсене на снимки както в галерията Ви така и в уеб сайтове, след това да ги драгвате директно в приложения.

Локализирайте Вашите файлове със Siri на macOS Sierra

siri-search-for-files

До сега Siri се използваше предимно за достъп до услуги, а не толкова да ни помага в навигацията в нашите устройства. Това се променя с macOS Sierra. Позволява ни да търсим файлове из базата данни с гласови команди.

По-ефективен мултитаскинг със Siri в macOS Sierra

macos-siri-multitasking

През иновации от “Hey Siri” на iOS, до способността да пинвате резултатите на Siri от търсения на Вашият Mac в Notification Center, Apple работеше над това да направи виртуалния асистент по-полезен от всякога!

Извикайте Siri в macOS Sierra с клавишна комбинация.

siri-on-the-mac-keyboard-shortcut

От сега нататък можете да извикате Siri задържайки Command и Space. Това е същият шорткът, който преди се използваше за Spotlight. Разликата е, че не тапвате на Space, а го задържате натиснат.

Дръжте резултатите от Siri там, където ще Ви е удобно да ги намерите.

macos-siri-search-pin

Siri на macOS Sierra предоставя възможността да пинвате резултати от търсене вътре в Notification Center за Ваше удобство.

macOS Sierra има нова “Memories” функционалност – позволява Ви да преоткриете любими и забравени моменти във Вашата библиотека като автоматично създава прекрасен слайдшоу и подбрана фото колекция.

macos-memories-slideshow

macOS Sierra Ви дава възможност да търсите из снимки си по обекти и пейзажи.

macos-photos-macbook-pro

Apple направи масивни подобрения във Photos добавяйки интелигентна технология за да направи търсенето на индивидуални снимки по-бързо от всякога!

Показване на снимки на световната карта.

sierra-maps

Използвайки вграденото приложение Photos сега е много по-лесно да изкарате най-ценните си спомени от Вашият пътешествия и те са се визуализират на картата припомняйки Ви къде сте били.

Гледане на видео и преглед на линкове в Messages.

macOS Sierra Ви позволява да гледате видео клипове или да преглеждате линкове изпратени Ви от приятели вътре в Messages. Тези функции може би ще направят чатенето и споделянето на съдържание с приятели по-лесно, забавно и удобно за Вас.

Optimized Storage

С macOS Sierra Apple прави освобождаването на дисково пространство на Вашият компютър по-лесно без да е нужно да минавате през всички файлове и да ги триете ръчно.

Auto Unlock – Apple Watch отключва Вашият Мак.

applewatch-unlock

Екосистемата на Apple устройствата винаги е работела много добре. А с новата операционна система macOS Sierra можете автоматично да отключвате Вашият Мак – край на дългите пароли!

“Картина в картината”

Докато гледате YouTube видео отговаряйте и на имейли. Имате възможност да оставите видеото на малък прозорец в единия край на десктопа си примерно и междувременно да използвате други приложения вършейки своите бизнес задължения или развлекателни дейности.

Инсталирайте macOS Sierra сега и разкрийте всички възможности, които Ви предлага!

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *